Haakmaaraan in bibliotheek Balk

BALK

De bibliotheken in De Fryske Marren en Miks-welzijn zijn aangehaakt bij Haakmaaraan, het provinciale Haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld maken.

Elke maand komen de haakgroepjes bij elkaar en haken gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares. Deze “beppe blokjes” worden aan elkaar gehaakt tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter. Ook in Balk haakt men mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen.  Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden verspreid naar diverse plaatsen in de wereld waar ze hard nodig zijn. Wie mee wil werken aan dit project is van harte welkom in Bibliotheek Balk op 3 maart van 14.00 tot 15.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, koffie en thee is gratis.

Auteur

Meintje Haringsma