Melodia draait door

Balk

Wijckel  Melodia draait door….. dat is het thema van het komende donateursconcert van Fanfare Melodia uit Wijckel op zaterdag 19 maart. In dorpshuis Irene zullen verschillende podia worden gemaakt voor alle optredens die er deze avond te verwachten zijn. Het publiek zal de volgorde bepalen door middel van een draaiend rad.  Het publiek zal ook letterlijk meedraaien, want in alle hoeken van het gebouw zullen optredens plaatsvinden met in het midden van de zaal een dansvloer, waar een jonge streetdance groep van 17 leerlingen zullen dansen. Ook gezamenlijk met Melodia met de prachtige hit "de Bestemming" van Marco Borsato.

 

Soleren

Leden van Melodia zullen ook soleren, zo zal Jantine de Kroon op sopraansax het prachtige stuk "Oblivion" vertolken, en Marlies Voogd op baritonsax neemt ons mee in de jungle in "I wanna be like you". Het jongste lid, Arnout Rozema, slagwerk, zal lucht drummen in "Drums in the Air". Zelfzang staat op de lijst van optredens, door Bernard Schotanus.  Hij brengt onder andere "The Pianoman". Slagwerker Nils Kwakman heeft deze avond een dubbel rol, zowel achter de drums, maar ook als DJ.  

De primeur

De primeur van deze avond is het eerste optreden van de jeugdgroep. Onder enthousiaste leiding van de eigen dirigente Jeanette Valkema. 'We zijn ontzettend trots dat Melodia weer een jeugdgroep rijk is met een aantal jonge blazers en slagwerkers. Doordat we een twee jaar terug een eigen opleiding hebben gecreëerd met eigen leraren, telt onze vereniging op dit momenten weer 9 leerlingen. En het wordt mede mogelijk gemaakt met een financiële donatie vanuit het Bas Backer Fonds uit Harich, waar we ontzettend blij mee zijn. ' Er wordt geen entree geheven, maar er is vooraf wel een lotenverkoop. Daarmee kunnen mensen ook mooie prijzen winnen. Aanvang is 20.00 uur.

Auteur

Meintje Haringsma