Atrium bands voeren muzikale strijd in Koudum

KOUDUM

Zes bands van Kunstencentrum Atrium gaan zondag 3 april met elkaar de strijd aan bij de BandContest in De Klink in Koudum. Deze wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door Muziekschool Koudum, onderdeel van Kunstencentrum Atrium. De deelnemende bands zijn gevormd door middelbare scholieren uit Koudum, Bolsward en Sneek. De hoofdprijzen: een studio-opname in het Atrium in Sneek en een optreden in het programma ‘Noardewyn’ van Omrop Fryslân.

De bands die dit jaar meedoen aan de muziekslag in Koudum zijn voor de beginners: Talking Notes, Bad Habits uit Koudum, Dragon Flies en bij de gevorderden: Flash, Funky Stuff, Waterg8 De bands worden bij Kunstencentrum Atrium begeleid door docenten Mario Kramer en Sytze Verbeek.

Strijd

Bij de Band Contest wordt gestreden in twee poules met drie bands, een poule voor beginners en één voor meer ervaren groepen. De winnaar van de groep met beginnende bands krijgt een studio-opname bij Kunstencentrum Atrium in Sneek aangeboden. Voor de gevorderden ligt een optreden in het vrijdagmiddagprogramma ‘Noardewyn’ van Omrop Fryslân in het vooruitzicht, dat op de vrijdagmiddag live wordt uitgezonden op radio, televisie en internet. De deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury. Er valt ook een publieksprijs te winnen. Hiervoor ontvangt elke bezoeker een stemformulier. De gelukkige winnaar krijgt een fraaie bokaal mee naar huis. Tijd: 14.30 - 17.30 uur in Dorpshuis De Klink, Ds. L. Tinholtstraat 1, 8723 CW, Koudum. Er wordt entree geheven. Op de foto: Bad Habit uit Koudum. Foto Djura Schra/Frames Design

Auteur

Meintje Haringsma