Zesde editie Súdwest Festival

WORKUM

Kunstencentrum Atrium organiseert op zondag 10 april in Kultuerhús Klameare in Workum het Súdwest Festival. Het muziekevenement vindt ieder jaar op een andere plek in de gemeente Súdwest-Fryslân plaats. Tijdens de zesde editie van het festival treedt een groot aantal orkesten, ensembles, koren en bands op. Allerlei genres zijn vertegenwoordigd, waaronder klassiek, jazz en pop. Van 14.00 tot 17.00 uur is Kultuerhús Klameare de gastheer van het rondreizende en alsmaar groeiende Súdwest Festival. Op het affiche staan deze keer onder andere: popkoor Local Vocal, saxofoonkwartet Ladies Time, Muziekvereniging Nij Libben, Duo a la Carte met Ellen Postma en Peter Wagenaar, het Accordeon Orkest Sneek, het Jeugdaccordeon Kwintet, musicalkoor MusicAlive, zanggroep Famuse en het Regionaal Mandoline en Gitaarorkest.

Ensembles

Het Sneker Symfonie Orkest, onderdeel van Kunstencentrum Atrium, treedt ook op. Daarnaast zijn diverse ensembles van de partij, waaronder het Noord Nederlands Gitaarensemble, het Noord NL Jeugd Gitaarensemble en het Jeugdstrijkersensemble, en samenspeelgroepen met de instrumenten blokfluit, accordeon, strijkers, gitaar en slagwerk. De klassen AMV (Algemene Muzikale Vorming) van Muziekschool Koudum en Muziekschool Workum, beiden onderdeel van Kunstencentrum Atrium, doen eveneens mee. Net als de popbandjes Rayden, Bad Habits en Resistance, de saxofoonleerlingen van Atrium-docente Edith Bakker en de pianoleerlingen van Atrium-docent Michiel Merkies. Meer informatie over het Súdwest Festival staat op www.kunstencentrumatrium.nl. Tijd: 14.00 – 17.00 uur Locatie: Kultuerhús Klameare, Merk 1, 8711 CL Workum. Er wordt entree geheven, maar kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. Foto’s Ladies Time en het Sneker Symfonie Orkest (Súdwest Festival, 2015).

Auteur

Meintje Haringsma