Laatste Repair Café van 2017 in Balk

BALK

Het laatste Repair Café van 2017 staat gepland voor vrijdag 8 december in ’t Haske in Balk. Kapotte knuffels, jasjes met losse knopen, apparatuur die niet meer lijkt te werken, klokken of meubels: alles is weer welkom voor reparatie door vrijwilligers; kosteloos of tegen een kleine bijdrage.

Het Repair Café wordt goed bezocht en bijna driekwart van de meegebrachte spullen kan ook daadwerkelijk ter plekke gerepareerd worden. Met de hulp van de vrijwilligers van Repair Café wordt vrijwel ieder mankement netjes opgelost. Zo krijgen diverse apparaten en kledingstukken een tweede leven.

Klokkenmaker en meubelmaker

Iedere maand staan er vrijwilligers klaar in ’t Haske om herstelwerkzaamheden uit te voeren. In veel gevallen gratis of tegen een kleine vergoeding. Deze keer zullen er naast naaisters en elektriciens ook een klokkenmaker en meubelmaker aanwezig zijn.

Sociaal en duurzaam

Het doel van het Repair Café is tweeledig. Er worden nieuwe contacten gelegd én tegelijkertijd gewerkt aan het verminderen van de afvalberg. Repair Café heeft tot doel om kapotte apparaten een tweede leven te gunnen. ’t Haske is open van 14.00 tot 16.00 uur en aan de bar is het gezellig bijpraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Boekenmarkt

Wie nog voor de donkere januarimaand op zoek is naar een goed boek kan terecht op de boekenruilbeurs, vast onderdeel van het Repair Café. Er liggen allerlei boeken op de tafels: van historische naslagwerken en kookboeken tot literatuur en kinderboeken. Zeker de moeite waard om eens te kijken of er boeken tussen zitten die echt nog eens gelezen moeten worden.

Stichting Repair Café

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareer-bijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. Deze stichting ondersteunt ook het Repair Café in Balk.

Het Repair Café is een initiatief van AanZet, Miks Welzijn en Mijn Gaasterland.


Auteur