Topartiesten bij Muziek in Huis

WORKUM

Op donderdag 20 september is woonzorgcentrum Nij Mariënacker in Workum het decor voor het 10.000e concert van de Stichting Muziek in Huis.

De Stichting Muziek in Huis organiseert jaarlijks meer dan 600 muziekconcerten voor kwetsbare ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen verspreid over het hele land. Tijdens het jubileumconcert brengt topzangeres Greetje Kauffeld, Ellister van der Molen (trompet), Edwin Corzilius (bas) en Lex Jasper (piano) een gevarieerd programma met bijvoorbeeld bekende liedjes als Fly me to the Moon, Somewhere over the rainbow, Wat een dag, You made me feel so young, Que sera sera..

Greetje Kauffeld begon haar loopbaan bij The Skymasters. Dik zestig jaar later is ze ‘still going strong’: Kauffeld ontroert en verbluft met haar unieke stem. Zij wordt ondersteunt door Lex Jasper, al decennia beschouwd als een van de belangrijkste musici in de Nederlandse jazz- en lichtemuziekscene.

Edwin Corzilius begon op 17-jarige leeftijd in nachtclubs te spelen in Duitsland. Later deed Edwin ook radio en TV–werk bij Het VARA Dansorkest en de Skymasters. Ellister van der Molen wordt gezien als één van de beste jazztrompettisten van Nederland en Europa. Zij speelt al sinds haar negende jaar trompet.

Verschillende locaties van zorgorganisatie Patyna zijn concertlocatie voor de Stichting Muziek in Huis, waaronder Nij Mariënacker. "Muziek heeft een goede uitwerking op de bewoners met dementie", vertelt Nynke Hilhorst, activiteitenbegeleider in Nij Mariënacker. "Ze worden er rustig van, of juist geactiveerd. Onze bewoners genieten er altijd enorm van. Wij zijn vereerd dat de Stichting Muziek in Huis onze locatie heeft gekozen voor haar jubileumconcert." Het jubileumconcert begint om 15.00 uur aan Mariënacker 1 in Workum en duurt tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

Foto Hans Hijmering