IVN-fietstocht langs oude bomen in Gaasterland

OUDEMIRDUM

Op zaterdag 13 oktober organiseert IVN Súdwesthoeke een fietstocht lang oude en karakteristieke bomen in Gaasterland.

Start is om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum Mar en Klif, De Brink 4 te Oudemirdum. De fietstocht duurt ca. 2 uur. Er kunnen maximaal 15 personen mee met de tocht. Tevoren opgeven is dan ook nodig en kan bij Anne Froukje Schotanus, tel 0514 571993 of afvanderwoude2@gmail.com

Welke bomen kunt u zien onderweg?

Er wordt gefietst langs oude eiken, beuken en hulst. En langs een prachtig vrijstaande lindenboom. Maar wist u dat er ook een Christusdoorn, acacia en moerascipres in Gaasterland staan? En een meerstammige esdoorn. Kent u behalve iep ook de treuriep? Samen met gids Joop van der Galiën ontdekt u al deze bijzondere bomen.