Reizger met Doede Veeman bij Podium Gorter

BALK

Wat brengt een talentvolle folkband samen met een oudere gevestigde folkmuzikant? Natuurlijk, de liefde voor muziek en nog meer voor Friestalige muziek. Bij dit unieke optreden neemt Doede Veeman de bezoeker mee in een muzikale ontmoeting met de Friese folkband Reizger. Doede Veeman, in de jaren ‘70 één van de aanjagers van Friestalige folk. Jarenlang bestormde hij de podia samen met drie andere Fryske troubadours. De band Reizger bestaat uit: Hetty Zonderland-zangeres/gitaal, Eric van der Wal- gitaar/mandoline, Bart van der Wal-gitaar/banjo en Jonathan Koning-Contrabas/elektrische bas. Reizger speelt een mix van eigen liederen en covers. De stijl is vooral Bluegrass, maar ook Iers- en Engelse folk. De band is zeker geen onbekende in het Gaasterlandse, maar beperkt zich in het aantal optredens. Zeker samen met de Friese troubadour Doede Veeman. Een bijzondere combinatie derhalve, die te bewonderen is bij Podium Gorter op 14 oktober. Aanvang: 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.podiumgorter.nl of in de losse verkoop bij de fa. Haantjes in de Van Swinderenstraat in Balk.