Titel “Fairtrade Gemeente” in zicht voor gemeente De Fryske Marren

BALK

Op woensdag 21 november 2018 reikte wethouder Durk Durksz achttien Fairtrade- en MVO- (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) certificaten uit aan verschillende organisaties en bedrijven uit de gemeente. De feestelijke uitreiking vond plaats in Hotel-Restaurant Tjongervallei in Delfstrahuizen. Hierdoor komt de titel “Fairtrade Gemeente” in zicht voor gemeente De Fryske Marren. Een oordeel van de jury voor de eervolle titel wordt dit jaar nog verwacht.

De Fairtrade certificaten werden uitgereikt aan: Eethuis Simple (Joure), Boerderij Kleurrijk (Oudemirdum), Protestantse Gemeente Sintjohannesga-Delfstrahuizen, OSG Sevenwolden (Joure), Samenlevingsschool Bloei Terkaple / Terherne, Drogisterij HAK (Lemmer), Huisartsenpraktijk Wijckel en Boerderij Welgelegen (Harich).

Uitreiking MVO-certificaten

De MVO-certificaten werden uitgereikt aan: Zuivelrijck (Rotstergaast), Natuurwinkel Joure, Natuurwinkel Lemmer, Graasboerderij (Sondel), Restaurant Tjongervallei (Delfstrahuizen), Bloemisterij De Swanneblom (Joure), Bloemen Manders (Lemmer), De Breiwinkel (Joure), Eriu Natuurvoedingswinkel (Balk) en Pets Place (Lemmer).

Werkgroep Fairtrade Gemeente De Fryske Marren

In 2015 heeft een enthousiaste werkgroep, bestaande uit inwoners van De Fryske Marren, het voortouw genomen om de status van ‘Fairtrade Gemeente’ te bereiken. Gemeente De Fryske Marren heeft besloten dit maatschappelijk initiatief te ondersteunen. Bovenstaande bedrijven en organisaties zijn de afgelopen maanden bezocht door de leden van de werkgroep waarna met hen is overeengekomen dat zij meedoen aan de campagne om van de gemeente een Fairtrade Gemeente te maken. De werkgroep hoopt dat bedrijven en organisaties die nog geen bezoek van de werkgroep hebben gehad (of bij nader inzien alsnog mee willen doen) zich bij haar melden. Dit kan via mail: fairtradedfm@gmail.com.