Opsporing verzocht: 3 doden en meerdere gewonden bij aanslag

NEDERLAND - De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het 24oktoberplein in Utrecht. Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070

Maandagochtend 18 maart tussen 10.30 en 11.00 uur heeft op het 24 Oktoberplein in Utrecht een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn 3 doden en meerdere gewonden gevallen. Er lijkt sprake van één dader, deze is nog voortvluchtig.

Het schieten vond plaats in of bij de sneltram 24 op de kruising Beneluxlaan/ 24 Oktoberplein in Utrecht. De hulpdiensten zijn inmiddels ter plaatse. De politie is met man en macht op zoek naar de dader.

Terroristische aanslag

Vooralsnog wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s, waaronder ook de mogelijkheid van een terroristische aanslag. Volg voor meer informatie ook het Twitteraccount van de politie in Utrecht.

Voor vragen over het schietincident kunt u bellen naar de gemeente Utrecht: 030 - 286 00 00.

Beeldmateriaal uploaden

Hebt u foto's of beeldmateriaal van de mogelijke aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht, of van de mogelijke dader, deel dat dan met de politie via het tipformulier