‘Ik begin helemaal opnieuw, dat is best spannend’

BALK - Ze werkte al een paar jaar als kapster in Emmeloord. Toen Frouwkje Akkerman kinderen kreeg, bleek de combinatie werk en oppas voor de kinderen best lastig. ,,Op een gegeven moment ben je zoveel aan het werk. En ik dacht: ‘Dat kan ik zelf ook’”, zegt Frouwkje Akkerman. 30 maart opent haar kapsalon aan huis: Frouwkje’s Hairfashion.

,,Dan kan ik lekker vanuit huis werken. En ik denk ook dat de mensen uit de omgeving wel een ander soort kapsalon erbij kunnen gebruiken. Ik ben een kapster die van alles doet en ik sta open voor veel nieuwe ideeën en dingen.” Wat Frouwkje belangrijk vindt, is het stukje persoonlijke aandacht. ,,Dat mensen bij mij in de watten worden gelegd. Even een extra kop koffie en even een hoofdmassage. Echt puur ontspanning.”

Ze knipt zowel mannen als vrouwen. ,,Voor mannen heb ik een iets goedkoper tarief omdat die vaak niet behoefte hebben aan die poespas. Ze willen gewoon geknipt worden en klaar. Bij de vrouwen is het tarief iets hoger, omdat hun haar altijd gewassen wordt, geknipt, in model gebracht en ik geef advies hoe ze dat thuis ook zelf kunnen doen.” Frouwkje’s Hairfashion aan It Hoefizer 24 in Balk is ook vier avonden in de week geopend.

,,Ik werkte altijd in Emmeloord. Ik begin nu helemaal opnieuw, dat is best spannend. Je weet nooit of mensen zullen blijven komen. Ik ben niet de enige kapsalon in de buurt, ik moet mezelf bewijzen.” De kapster werkt uitsluitend met het merk L'Oréal Professionnel. De verf van dat merk is op oliebasis, er komt geen ammoniak aan te pas.

30 maart is de feestelijke opening van de kapsalon. Er staan partytenten, er is drinken en er zijn hapjes. ,,Ik heb dan ook een speciale actie. Mensen die op de dag van de opening een afspraak maken bij mij, krijgen een goodiebag met een kortingsbon. Ik hoop dat er veel mensen komen kijken naar mijn nieuwe plek. Wat dit werk leuk voor mij maakt, is het contact met de mensen en mensen blij maken. Soms komen mensen in je stoel en dan voelen ze zich niet helemaal fijn. Dan zie ik ze vaak wel met een heel ander gezicht de deur weer uit gaan. Dat maakt mij blij.”