Hindelooper heeft hennepspullen in huis: werkstraf

HINDELOOPEN - Omdat in zijn woning een behoorlijke hoeveelheid benodigdheden voor een hennepkwekerij is aangetroffen, is een 41-jarige inwoner van Hindeloopen vrijdag door politierechter Klaas Bunk veroordeeld tot een werkstraf.

Al in mei vorig jaar kreeg de politie een tip dat er mannen grote vierkante dozen bij de woning van de verdachte naar binnen sjouwden. In juni deed de politie metingen met een zogeheten warmtebeeldcamera en op 19 september deed de politie een inval. Een hennepkwekerij werd niet aangetroffen, maar wel een groot aantal spullen die erop konden duiden dat er wiet was geteeld in de woning en dat er spullen waren opgeslagen om een kwekerij mee op te bouwen.

Plastic voor de ramen

Er stonden talloze dozen met stekkerdozen, snoeren en elektrische apparatuur. Ook vond de politie bloempotten met aarde en plantenresten. Er hing plastic voor de ramen en de meterkast leek al voorbereid te zijn voor een extra aftakking voor een wietplantage. Ook waren er gaten in de muren geboord.

Tegenover de rechter toonde de Hindelooper zich weinig spraakzaam, hij beriep zich op zijn zwijgrecht. Bij de politie wilde hij indertijd wel praten. Daar had hij verteld dat een vriend hem had gevraagd om de spullen op te slaan. Als beloning zou hij 350 euro krijgen. Een ‘totaal onaannemelijk’ verhaal vond officier van justitie Margreeth Meijer.

Zij ging er vanuit dat de goederen die in de woning werden aangetroffen bestemd waren voor het opzetten van een hennepkwekerij. Het hebben van dit soort spullen is strafbaar. De rechter dacht er ook zo over. Hij veroordeelde de Hindelooper tot een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.