Dappere winkelmedewerkster achter dief aan

BALK - Naar nu bekend is geworden heeft een dappere winkelmedewerkster op 20 maart in Balk een winkeldief achtervolgd, aangesproken en er voor gezorgd dat een duo is opgepakt met een kofferbak vol spullen.

Winkelmedewerkers werden door oplettende klanten van een warenhuis in Balk er op geattendeerd dat een man de winkel verliet zonder een aantal producten af te rekenen. Een dappere winkelmedewerkster is achter de man aan gegaan en heeft deze aangesproken. De man liet de gestolen spullen staan en sprong in een gereedstaande auto, waarna deze er snel vandoor ging. Door een alerte getuige is het kenteken genoteerd.

Kofferbak vol spullen

Deze auto werd later die middag gesignaleerd in het midden van het land en gecontroleerd. Tijdens de controle bleek de kofferbak van de auto vol te liggen met dure producten die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De beide inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau aldaar. Ze zijn inmiddels in verzekering gegaan.

De politie zoekt nu winkeliers uit Noord Nederland die ook slachtoffer zijn geworden van diefstal. Het gaat in dit geval om dure producten van onder andere de merken Philips en Avent. Winkels die dit soort goederen missen, kunnen contact opnemen met de politie.