Twee bezwaren herinrichting Plantsoen Bakhuizen

BAKHUIZEN - De raad heeft € 146.000 beschikbaar gesteld voor het herinrichten van een deel van de straat Plantsoen te Bakhuizen. In overleg met vertegenwoordigers van de door het dorp samengestelde werkgroep ‘Het dorp een centrum geven’ is een voorlopig ontwerp gemaakt voor de herinrichting. Daartegen zijn twee bezwaren ingediend. Deze reacties vormden geen aanleiding om het ontwerp niet definitief te maken. Voor het uitvoeren van het ontwerp is het nodig om een klein stukje van de straat Plantsoen aan het openbaar verkeer te onttrekken. De raad moet daarover nu beslissen.

Herinrichting niet mogelijk

Zonder onttrekking van een klein deel van de straat Plantsoen is de herinrichting niet mogelijk. Op het betreffende deel van de straat is parkeren en groen geprojecteerd waardoor een klein stukje van de rijbaan vervalt. Het verkeer heeft volgens B&W een goede alternatieve route

De straat Plantsoen bestaat eigenlijk uit twee parallel lopende straten. De tweede straat blijft gewoon beschikbaar, zodat alle woningen aan de straat Plantsoen ook na de herinrichting nog goed bereikbaar zijn.