Zestiende Gaasterland Wandeltocht op zondag 5 mei

HARICH - ,,Wij organiseren als Lionsclub elk jaar meerdere acties voor goede doelen, daarbij is de Gaasterland Wandeltocht al jaren de topper. De wandelaars lopen voor uiteraard hun eigen plezier en dit jaar ook voor twee goede doelen”, zegt Dirk van de Water, projectleider namens Lionsclub ‘Balk, Tusken Mar en Klif’.

,,Een van die goede doelen is ‘Bouwen met Bouma’s’. Zij realiseren in Zambia kleinschalige bouwprojecten, met name scholen. Het andere goede doel is een project met de lokale Zonnebloem afdelingen. De zes afdelingen uit Zuid-West Friesland organiseren dagtochten voor hun gasten, waarbij wij als Lionsclub de kosten voor onze rekening nemen en helpen met de ondersteuning. We verwachten dat we zo wel driehonderd mensen blij kunnen maken.”

,,Naast de inschrijfgelden zijn er gelukkig veel (lokale) sponsoren die het evenement ondersteunen en helpen . Begin april hadden wij al bijna 400 voorinschrijvingen, een prachtig resultaat. Wat ons betreft gaat het weer een top Gaasterland Wandeltocht worden!”, aldus Van de Water.

Marsleider Piet Zonderland zegt het volgende over de route: ,,Dit jaar is het thema van de tocht ‘Beleef het bos’. Dat lijkt was afgezaagd, maar de bossen van Gaasterland zijn onwaarschijnlijk mooi en afwisselend. Met de natuurorganisaties It Fryske Gea en Staatsbosbeheer hebben we de tochten afgestemd, zodat we zeker zijn dat we mooiste plekjes mee pakken.”

,,Daarnaast wordt er langs de route voor culturele activiteiten en vertier gezorgd en de catering is dit jaar ook weer tiptop voor elkaar. We hebben tochten uitgezet van 7,5, 15, 25 en 40 kilometer, zodat er voor iedereen wel wat bij zit.”

Inschrijven voor de tocht van 5 mei kan via de website: gaasterlandwandeltocht.nl.