Meer dan half miljoen voor sportclubs van Poiesz

KOUDUM - Poiesz Supermarkten heeft met de Jeugd Sponsor Actie € 560.000,- sponsorgeld uitgekeerd aan verenigingen in het Noorden

Vrijdag 12 april vond het afsluitende feest van de 14e Poiesz Jeugd Sponsor Actie plaats. Tijdens dit zogenaamde Jeugd Sponsor Gala in het WTC Expo in Leeuwarden werd bekend gemaakt hoeveel sponsorgeld er per vereniging door Poiesz wordt uitgekeerd.

Honderden verenigingen

“Als familiebedrijf van en voor het Noorden vinden we het belangrijk dat muziek, sport en spel bereikbaar is en blijft voor de jeugd en daarom ondersteunen we met de Jeugd Sponsor Actie honderden verenigingen uit de regio”, aldus Rob Terstappen, Commercieel Directeur van Poiesz Supermarkten B.V. “Aan de reacties van bestuursleden en ouders van jeugdleden merken we hoe belangrijk de extra financiële steun van de Jeugd Sponsor Actie is.”

Cheque ophalen

Bij deze 14e editie varieerden de sponsorbedragen van € 708,- tot € 1706,-, met als grote winnaar Voetbalvereniging Harkema Opeinde. Sportvereniging de Oeverzwaluwen uit Koudum eindigde op de 2e plaats met € 1598,- gevolgd door Voetbalvereniging Harkemase Boys met € 1553,- op de 3e plaats. De deelnemende verenigingen konden de hoogte van het sponsorbedrag beïnvloeden door zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten te verzamelen. In totaal is er dit jaar € 560.000,- aan sponsorgeld door Poiesz uitgekeerd. Optredens van O'G3NE, Kraantje Pappie en Tim Douwsma maakten het feest voor alle 5000 genodigden compleet. Alle deelnemende verenigingen mochten vrijdag na afloop van het feest hun cheque ophalen.