Opening Haskeplein met dansende wethouder en WHI voorzitter

BALK - Wethouder Frans Veltman en WHI voorzitter Anton van Aalzum waren vrijdag zo blij dat de werkzaamheden aan het centrum eindelijk gedaan zijn, dat ze dansend voor de leerlingen van de Bolster stonden. Deze leerlingen zongen een loflied op Balk.

De opening markeerde het einde van een reeks aan werkzaamheden. Er is een nieuwe passantenhaven gecreëerd aan de Jachthavendyk, De Lytse Side en de Meerweg zijn opgeknapt en Haskeplein, de Dubbelstraat een deel van de Bogermanstraat zijn opgeknapt en herstraat. Op ‘t Haskeplein werd overigens wel een begraafplaats aangetroffen met stoffelijke overschotten. Zij zijn elders herbegraven, maar dan wel bij elkaar.

Kraak de Kluis

Het einde van de werkzaamheden moest natuurlijk feestelijk gevierd en daarom was er een officiële opening gepland op ‘t Haskeplein. Om te accentueren hoe fijn het is dat alles het nu weer ‘doet’ doen heel veel ondernemers mee aan de Kraak de Kluis actie. Alle aangesloten bedrijven geven vouchers weg die bij PLUS Siemonsma geactiveerd kunnen worden. Wie wat wint, ziet dat direct.