Nog 1 keer een mooi Koningsfeest in Balk

BALK - De Oranjevereniging maakt er nog 1 keer een mooi feest van op Koningsdag. Omdat er verder geen animo is voor organisatie of lidmaatschap is het dit jaar de laatste keer.

Allereerst is er een optocht speciaal voor de kinderen in Balk. Zij mogen allemaal met een eigen gemaakte creatie en fiets, skelter, of step komen. Mee wandelen met de optocht mag ook. Ook dit jaar weer een vakkundige jury.

Er rijden ook weer 2 traktoren mee met karren achterop voor de kinderen die lekker willen zitten tijdens de optocht. Gevraagd wordt aan de kinderen om dat verkleed te doen. Er wordt verzameld om 9.30 uur op het Treemterplein en de optocht zelf begint om 10.00 uur. Opgave kan via de Facebookpagina van de Oranjevereniging.

Verder is er bij de St.Ludgerus kerk van alles te doen. De leden van de Oranjevereniging staan daar zodat kinderen daar kunnen knutselen, spelletjes doen, de grabbelton en nog veel meer leuks! Dit is na de optocht.

Ook is er een vrijmarkt, maar alleen aan de kant van de Luts voor de Van Swinderenstraat en beide kanten van de Raddhuisstraat. Voor de Ludgeruskerk mogen geen zaken verkocht worden, maar dan blijft er nog altijd heel veel ruimte over. De meeste winkels zijn ook open dus flink veel gezelligheid te vinden in het centrum van Balk. Tevens is er muziek op het terras op de Meerweg vanaf 14.00 uur. De horeca is natuurlijk ook geopend voor een hapje en een drankje.