Kinderen van De Bolster leren over plastic recycling bij AVK

BALK - Tijdens een aantal bliksembezoeken aan AVK Plastics op 1 en 2 april, kregen groep 3 t/m 5 van CBS De Bolster een impressie van hoe gerecycled plastic wordt ingezet als grondstof voor nieuwe producten.

In het kader van het thema afval namen de basisschoolleerlingen ‘een kijkje in de keuken’ bij kunststofverwerker AVK Plastics. Hier werd een korte presentatie gegeven over onder andere de goede dingen die je met plastic kunt doen en het verwerken van vermalen flessendoppen en ander plastic ‘afval’ tot nieuwe producten.

Aansluitend mochten de kinderen het proces van kunststofverwerking van dichtbij bekijken. In de fabriek werd gewillig gegrabbeld in bakken met vermalen plastic en keken de kinderen vol bewondering naar hoe een spuitgietmachine producten maakt van gerecycled plastic. Na een goed half uur vol indrukken bracht de Gaasterland Express de leerlingen en juffen weer richting school.

Woordvoerders van AVK Plastics leggen kinderen en juf uit hoe de machine nieuwe producten maakt van gerecycled plastic. Foto Amarins Dijkstra