Damclub Koudum degradeert: Henk Hoekema kampioen

KOUDUM - Het verblijf in de hoogste klasse van de ZWH-damcompetitie heeft voor promovendus damclub T.O.G. uit Koudum maar één seizoen mogen duren. Zelfs het gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen kampioen Nijemirdum mocht niet meer baten.

De club eindigde met 1 overwinning, 2 remises en 2 verliespartijen op de voorlaatste plaats en dat betekende degradatie naar de 2e klasse. Gauke Bootsma behaalde hierin voor Koudum dit seizoen het hoogste bordgemiddelde.

De hoogst eindigende vier spelers hebben het elkaar erg spannend gemaakt. Uiteindelijk loste Henk Hoekema ongeslagen in de eigen clubcompetitie Jan Geert Vogelzang na drie seizoenen af als kampioen.

Weliswaar hadden beide spelers met 29 punten evenveel, maar het partijgemiddelde van Hoekema was beter omdat hij een wedstrijd minder had gespeeld. Achter dit tweetal eindigde Klaas Herder op de derde plaats met 28 punten. Sjoerd Huitema werd vierde en had 27 punten.

Daarachter kwamen Sietse van der Wal en Jan Kampen als respectievelijk 5e en 6e met 19 punten. Het klassement werd achtereenvolgens in volgorde bepaald door Tjeerd Pietersma; Gauke Bootsma; Gerard Flapper (speelde een competitiehelft); Henk Smid en Johannes de Jong.

De derde maandag van september wordt weer begonnen aan een nieuw spannend damavontuur.