Schaakclub Rijs: spectaculaire zege Rene Bakker

RIJS - Het eind van de interne schaakcompetitie bij Schaakclub Rijs komt in zicht, maar er moeten nog een paar belangrijke beslissingen vallen. De belangrijkste is de strijd om het kampioenschap.

Koploper Chris Draijer speelde niet, dus had Herman Beks een grote kans om de koppositie over te nemen. Nieuweling Rene Bakker bood echter goed tegenstand en Herman rekende een combinatie niet goed door. Ineens was het Rene die gewonnen stond en hij maakte de partij beheerst af.

Volgende week in de laatste ronde kan er echter tussen Chris en Herman nog van alles gebeuren, ze staan praktisch gelijk en de spanning blijft. Dat geldt ook voor de strijd om plaats drie waarin Jan Brinkman een gevoelige nederlaag leed tegen Douwe Tjerkstra. Douwe heeft nu de beste papieren, maar Jelle Jeltema won wel, van Tjeerd de Vries en staat er vlak achter op plaats 4. Ook Jan Brinkman is nog niet uitgeschakeld voor plaats 3.

Jan Wevers deed goede zaken tegen Trienke Wijmenga, in een vastzittend eindspel met heel veel pionnen en de dames nog op het bord pakte hij een half punt. Auke Wouda kon het goede spel van de week ervoor niet voortzetten en moest opgeven tegen de sterk combinerende Henk Breimer. Hans Starreveld was na een mindere laatste ronde weer helemaal de oude, hij won heel snel van Christina Bakker.