‘Dit was echt genieten!’

HARICH - Rond Manege Gaasterland in Harich werd afgelopen weekend de Eventing Derby georganiseerd.

In het L bleven drie deelnemers foutloos. Britt Ballast won met Ariata, op de voet gevolgd door Chanel Glas op Zoran en derde werd Iris de Haan op Extraordinary DH.

Het springparcours bestond uit zeven hindernissen, waaronder een dubbelsprong en daarna negentien crosshindernissen van verschillend allooi. Eelkje Boersma jureerde met andere juryleden het parcours op tijd en stijl: ,,Wat is dit leuk! Ik heb weleens bij een Eventingwedstrijd gejureerd, maar dan zie je alleen het springparcours en niets van de cross. Nu zie je alles. Ook het publiek krijgt zo alles goed mee wat er gebeurt.”

Sophie Postma hield op de computer de standen bij. ,,Leuk om mee te draaien bij zo’n organisatie. Maar er komt meer achter kijken dan je van tevoren denkt”, filosofeert Postma die op haar paard Bløf in het M springt en crost. Teamleider Ineke Wiegerma blikt terug op een tevreden wedstrijd. ,,Dit was echt genieten!”

Uitslagen:

Harich Eventing Derby: L: 1. Britt Ballast, Ariata; 2. Chanel Glas, Zoran; 3. Iris de Haan, Extraordinary DH; B: 1 Lisette ten Wolde, Gangster; 2. Chantal Windstra, Foberlina; 3. Carina van Huizen Drenth, Golden Ivory.