Sipke Zeldenrust vertelt tijdens Sân x Sân over Marathon des Sables

Nijemirdum - Sipke Zeldenrust deed vorig jaar mee aan de Marathon des Sables; de zwaarste voettocht ter wereld dwars door te woestijn van Marokko. Hij komt hier vrijdagavond 26 april over vertellen in het dorpshuis in Nijemirdum.

Sipke vroeg met zijn deelname aandacht voor de Noordzeeziekte, een ernstige, zeldzame aandoening waarbij patiënten last hebben van hun evenwicht in combinatie met spierschokken. Ook kunnen patiënten niet goed tegen licht, stress en geluid. De rug kan zijwaarts vergroeien. Kauwen, slikken en praten kan op den duur een probleem worden. Over deze progressieve, erfelijke aandoening is nog maar weinig bekend.

De Stichting Noordzeeziekte zamelt geld in voor het onderzoek naar de ziekte. Inmiddels doet Jenke Gorter in het UMCG in Groningen onderzoek naar de ziekte.

Sipke – een rasverteller – neemt het publiek op spannende wijze mee in zijn voettocht. Laat je meeslepen in dit grootse verhaal, maar luister ook vol ontzag naar de verhalen van de mensen die zijn getroffen door de Noordzeeziekte. Hoe de ziekte het dagelijkse leven van Albert, Tymo en Luna beïnvloedt.

Vrijdag 26 april vertelt Sipke tijdens Sân x Sân zijn verhaal. Aanvang: 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree is gratis, maar een donatie aan de Stichting Noordzeeziekte wordt zeer op prijs gesteld.