Talma Hiem ontvangt fotowand van Groene Kruis Gaasterland

BALK - Onlangs heeft woonzorgcentrum Talma Hiem in Balk een fotowand in ontvangst mogen nemen. De aanschaf van de fotowand werd mogelijk gemaakt door Het Groene Kruis Gaasterland; de stichting die subsidies en bijdragen verstrekt aan organisaties en instellingen op het terrein van de maatschappelijke gezondheidszorg in Gaasterland.

De bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Talma Hiem waren zeer verheugd over het nieuws dat Het Groene Kruis Gaasterland de aanvraag in behandeling heeft genomen en de fotowand wilde financieren. De fotowand laat een typisch stukje Gaasterland zien; weiland, koeien en water op de achtergrond. De meeste bewoners voelen zich bij de aanblik van een dergelijk herkenbaar beeld prettig, veilig en geborgen. De foto zal ongetwijfeld leiden tot het ophalen van vele herinneringen.

Stof tot praten

Het Groene Kruis heeft toegezegd ook nog een fotowand in het Bruine Café te willen sponsoren. “Uiteraard zijn we ook hier reuze blij mee. We gaan voor deze plek een foto uit vroegere tijden zoeken welke ook weer veel stof tot praten geeft.”, aldus Elske Woudstra, teamleider van Talma Hiem.

Maatschappelijke initiatieven

Het Groene Kruis Gaasterland ondersteunt de gezondheidszorg in het algemeen en de maatschappelijke gezondheidszorg in het bijzonder. De stichting beperkt zich tot initiatieven die betrekking hebben op de bewoners van Gaasterland. Organisaties en instellingen kunnen een aanvraag voor een bijdrage indienen als zij passen binnen deze doelstellingen van Het Groene Kruis Gaasterland.