Koningsdag Oudemirdum wordt weer groots

OUDEMIRDUM - Evenals voorgaande jaren pakt Oudemirdum weer flink uit op Koningsdag. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn er diverse activiteiten georganiseerd door de Vereniging Oudemirdum Bruist.

Zaterdag 27 april begint om 9:45 uur met een feestelijke optocht. Dit jaar is het thema “Landen”. Het lijkt erop dat de optocht weer begint te leven. Het aantal deelnemers groeit met het jaar en dat wordt zeer gewaardeerd door het publiek. De organisatie was in 2018 blij verrast dat deze tendens zich doorzet. En ook voor dit jaar kan het niet anders of de optocht moet een succes worden. Lopers, fietsers, skelters, kleine- en grote wagens, er is voor ieder wat wils. De optocht start bij MFC It Klif en voor wie wil weten wat de route is? Check de website oudemirdum.nl. Daarop staat meer info omtrent de optocht en alle andere festiviteiten. Na afloop is er matinée in en om MFC It Klif. Er zijn spelletjes voor de kinderen en live muziek van troubadour Jan Nota. Genoeg te doen dus voor jong en oud!

Brinkfest

Vanaf 14:00 uur gaan de festiviteiten verder op het vernieuwde plein van de Brink. Het steeds populairder wordende Brinkfest wordt weer een muziekfeest om van te smullen! Drie schitterende acts passeren de revue en evenals voorgaande jaren is de entree weer gratis. The Spectacles trappen af om 14:00 uur. Dit troubadoursduo bestaat uit Eamel de Hûnekop en Frerik de Swetser. Waar deze heren optreden, daar gaat het dak eraf. Daarnaast is een Golden Earring Tribute band vastgelegd. Wie kent ze niet? Heerlijk meezingen met “Radar Love”, “Twilight Zone” en “When the Lady Smiles”. De avond wordt afgesloten met De Doelleazen. Onder andere “De Mem fan Doutzen” van Strawelte, “Lit jim gean” van Gurbe Douwstra en “Teken van Leven” van Syb van der Ploeg worden gecovered en in een happy hardcore jasje gegoten. De timetable is als volgt: 14:00-15:30 uur The Spectacles; 15:30-16:30 uur Golden Earring Tribute; 16:30-17:00 uur The Spectacles; 17:00-18:00 uur Golden Earring Tribute; 18:00-19:00 uur The Spectacles; 19:00-22:15 uur De Doelleazen. Entree gratis.