Competitieprijzen verdeeld bij Schaakclub Rijs

RIJS - Vrijdag 19 april was het bij Schaakclub Rijs tijd voor de laatste interne competitie ronde, waarin nog alle beslissingen moesten vallen. De belangrijkste was die tussen Herman Beks en Chris Draijer om de titel.

nderling hadden ze hun partijen al gespeeld: dus hadden ze de beide dames op de club als tegenstander gekregen. Chris speelde tegen Cristina Bakker en Herman tegen Trienke Wijmenga. Bieden hadden geen makkelijke avond maar Chris wist een pionnetje te veroveren en heel langzaam een betere positie te krijgen dan de steeds beter spelende Cristina. Uiteindelijk won hij en was hij even virtueel kampioen, maar Herman Beks won uiteindelijk ook en was daarmee kampioen 2018-2019 van de club! Over het gehele seiozen genomen zeker terecht want Herman stond het grootste deel van de tijd op kop.

Nieuwe sensatie

Intussen zorgde René Bakker voor een nieuwe sensatie, deze keer won hij van Tjeerd de Vries, hij wordt elke week beter. Hans Starreveld was goed op dreef tegen Auke Wouda en pakte al snel zijn zoete wraak door een stuk te winnen en daarmee ook de partij. Cornelis Jellesma en Jan Wevers vochten nog een heel spannende strijd uit, Jan leek beter te staan met een fraaie koningsaanval, maar Cornelis kwam er gevaarlijk uit en Jan nam terecht genoegen met remise.

Dan was er nog de strijd om plaats 3. Jan Brinkman viel hiervoor als eerste af omdat hij tegen Henk Breimer op remise bleef steken. Douwe Tjerkstra en Jelle Jeltema vochten echter tot in de kleine uren om deze prijs. Jelle trok in het eindspel met een randpion en een paardvorkje aan het langste eind en eindigde voor Douwe en Jan op plaats 3.