Harich wint derby Gaasterland met dikke cijfers

HARICH -Op zaterdag 20 april vond de streekderby plaats tussen Harich 1 en DTG 1. Met veel publiek en onder een stralende zon. De vorige wedstrijd bleven de punten in Wijckel, dus voor Harich was het tijd voor revanche.

Eerst speelde het tweede tegen Heerenveen. Tegen deze zware tegenstander verloor de ploeg met 10-23.

Beladen wedstrijd

Vervolgens de derby van Gaasterland. Een altijd beladen wedstrijd, met veel toeschouwers en veel spektakel. Het startsein werd gegeven door scheidsrechter H. Drenth. De openingsfase was voor de Harichsters, die via twee mooie doelpunten snel op voorsprong kwamen. Dit bleek van korte duur,want DTG kon eenvoudig tot een gelijke stand terugkomen. In de openingsfase was het stuivertje wisselen. Beide teams waren gretig op de bal en tamelijk geduldig in de afronding. Tot een stand van 6 ging het gelijk op, waarna DTG de meest ongelukkige werd in de afronding van kansen. Harich begon uit te lopen op DTG en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Vlak voor de theepauze had Harich een voorsprong: 10-6.

Na de theepauze was het verschil tussen de beide teams zichtbaar aanwezig en het geluk zat de Wijckelers in de afronding alles behalve mee. Met een voorsprong van 12-7 werd er gewisseld aan de kant van Harich, Jacky Tuinier kwam het veld in voor de goed spelende Ype Breeuwsma. De jonge ploeg van Harich gaf de tegenstanders uit Wijckel weinig ruimte en dit resulteerde in meer balbezit. Na enkele mooie aanvallen liep de thuisploeg weg tot een stand van 21-9. Deze scherpte werd enigszins verloren in de slotfase van de wedstrijd. Dit mocht echter niet meer baten. Er werd door de gasten uit Wijckel nog drie keer gescoord wat resulteerde in een 21-12 eindstand. Een belangrijke eindstand en twee net zo belangrijke punten voor de ranglijst. Daar staan de Wijckelers er beduidend beter voor dan Harich. Ook is het onderling resultaat hierdoor weer gelijk getrokken.