Nieuwe eigenaren voor sportschool Universal Gym

BALK - Na 27,5 jaar stoppen Lammert & Tineke met sportschool Universal Gym Balk. De zaak wordt overgenomen door Riccardo Tjalsma en zijn vriendin Latoyah de Groot. Op 1 mei 2019 zal Riccardo (30) officieel eigenaar worden van de sportschool.

Riccardo werkt al 4,5 jaar als fitnessinstructeur en personal trainer bij de sportschool en is dus al bekend bij de meeste mensen.

Dubbel gevoel

,,Het blijft een dubbel gevoel, heel leuk maar ook echt helemaal niet leuk. Want de sportschool, ons supergeweldige team: Annemieke, Ellie, Greetje, Mirjam, Riccardo en Jan (en ook iedereen die in het verleden bij ons heeft gewerkt), natuurlijk onze leden en ook alle therapeuten waar we zo veel mee samen hebben gewerkt zijn (en blijven) ons altijd zeer dierbaar. We hebben zoveel beleefd en gedaan en zoveel mensen ontmoet en vrienden leren kennen. Dat allemaal achterlaten na zoveel jaren is best een dingetje natuurlijk”, zeggen Lammert en Tineke.

,,Maar aan de andere kant laten we dit alles achter in de wetenschap dat het net zo goed en leuk en misschien zelfs nóg wel veel beter wordt. Riccardo en Latoyah staan te springen om de leiding over te nemen en om het op hun manier te gaan doen. En dat de zaak dus ook nog een beetje ‘in de familie’ blijft, maakt het natuurlijk echt heel leuk.”

Passie voor sport

Riccardo heeft altijd een passie voor sport gehad en heeft in 2010 het CIOS in Heerenveen afgerond. Aansluitend heeft hij in Groningen aan de Hanzehogeschool een vervolgstudie Sport, Gezondheid & Management afgerond. Hij kon direct bij Universal Gym in Balk aan het werk.

Riccardo, geboren in Rijs en nu wonend in Balk, is ontzettend blij dat het nu bekend is dat hij en Latoyah de sportschool overnemen. Riccardo: ,,Al een lange tijd zijn wij bezig om de sportschool over te nemen en dan is het nu eindelijk zover. Ons plan voor de sportschool is om niet te veel aan te passen, maar om veel toe te voegen. Hier zijn we al een beetje mee begonnen en stukje bij beetje passen we onze ideeën toe. We gaan er ons uiterste best voor doen om alle sportievelingen zo goed mogelijk van dienst te zijn.”

Tot slot willen Lammert en Tineke iedereen heel erg bedanken voor al die prachtige jaren in Balk. ,,We hopen dat iedereen de nieuwe eigenaren een warm welkom zullen geven en hen het vertrouwen gunnen om er iets geweldigs van te gaan maken. Het gaat vast helemaal goed komen, daar hebben we alle vertrouwen in.”