Woensdagavond: flinke onweersbuien en zware windstoten

Regio - Na een warme zomerse dag rond de 25 graden naderen nu heftige onweersbuien vanuit België. Deze bereiken rond 23:00 uur het noorden. Bij deze buien is er kans op zware windstoten tot 90 km/uur en kan het stevig plenzen.

Ook bevat de neerslag Saharazand. In de eerste helft van de nacht trekken de buien via het noorden het land uit en wordt het overal droog.

Mooi weer

Vanmiddag is het voor liefhebbers van warmte nog een keer genieten. Er zijn zonnige perioden en er trekken sluierwolken over het land. Gedurende de middag ontstaan van het zuiden uit stapelwolken en neemt de bewolking toe; een teken dat er een weersverandering op til is.

Razendsnelle daling temperatuur door onweersbuien

In de tweede helft van de middag naderen buien vanuit België ons land en daarbij is kans op onweer. Aan het eind van de middag krijgen de zuidelijke provincies met de eerste buien te maken. Door de buien koelt het heel snel af. Binnen 10 minuten kan de temperatuur dalen van 23 naar 16 graden.

Morgen

Ook morgen trekken buien over het land. Daarbij is kans op een klap onweer. Wel zijn de buien minder krachtig dan die van vandaag.