16e Gaasterland Wandeltocht op zondag 5 mei

GAASTERLAND - Om een goed beeld te krijgen van de achtergrond van de Gaasterland Wandeltocht spraken we met Dirk van de Water, dit jaar de projectleider namens de organiserende Lionsclub ‘Balk, Tusken Mar en Klif’ en Piet Zonderland, bekend als marsleider.

Dirk: “Wij organiseren als Lionsclub elk jaar meerdere acties voor goede doelen, daarbij is de Gaasterland Wandeltocht al jaren de topper. De wandelaars lopen voor uiteraard hun eigen plezier en bovendien ook voor twee goede doelen: op het internationale vlak de Stichting 'Bouwen met Bouma's' , zij realiseren in Zambia kleinschalige bouwprojecten, met name scholen. En daarnaast ook voor een project met de lokale Zonnebloem afdelingen. De zes afdelingen uit Zuid-West Friesland organiseren dagtochten voor hun gasten, waarbij wij als Lionsclub de kosten voor onze rekening nemen en helpen met de ondersteuning. We verwachten dat we zo wel drie honderd mensen blij kunnen maken, waarvoor een dagje uit een mooie afwisseling is! Naast de inschrijfgelden zijn er gelukkig veel (lokale) sponsoren die het evenement ondersteunen en helpen helpen, zie de advertentie verderop in de krant. Met Pasen hadden wij al bijna 700 voorinschrijvingen, een prachtig resultaat. Leuk om te zien dat de wandelaars overal vandaan komen, maar de meesten uit Sneek en Balk. Wat ons betreft gaat het weer een top Gaasterland Wandeltocht worden!”

De route

En Piet, over de route: “Dit is jaar is het thema van de tocht ‘Beleef het bos’. Dat lijkt was afgezaagd, maar de bossen van Gaasterland zijn onwaarschijnlijk mooi en afwisselend. Met de natuurorganisaties It Fryske Gea en Staatsbosbeheer hebben we de tochten afgestemd, zodat we zeker zijn dat we mooiste plekjes mee pakken. Daarnaast wordt er langs de route voor culturele activiteiten en vertier gezorgd en de catering is dit jaar ook weer tiptop voor elkaar. We hebben tochten uitgezet van 7 ½, 15, 25 en 40 kilometer, zodat er voor iedereen wel wat bij zit. Inschrijven voor de tocht van 5 mei kan via de website: gaasterlandwandeltocht.nl “