Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Balk en Ruigahuizen

BALK - De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 7 tot en met 13 april heeft dit jaar €1726,05 in Balk en Ruigahuizen opgeleverd. De Hartstichting bedankt de collectanten en inwoners van harte voor de bijdrage. Dankzij de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden.

,,We hebben in 55 jaar al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen behandelen”, aldus de Hartstichting.

De Hartstichting werkt aan drie doelen: voorkomen van hartproblemen, snellere hulp in een noodsituatie en betere behandelingen. ,,Binnen deze doelen werken we aan verschillende oplossingen. Zo werken wij bijvoorbeeld aan een eenvoudige bloedtest waarmee je erfelijke factoren kunt achterhalen en hartproblemen kunt voorkomen. En we onderzoeken welke signalen er vooraf gaan aan hart- of herseninfarcten. Zodat infarcten op tijd ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden.”

,,Onze ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening.” Voor meer informatie: hartstichting.nl