Pieter Panders duiven ijzersterk vanuit Heusden - Zolder

Balk - Zaterdagochtend werd om 08.00 uur het startsein gegeven van de 3e wedvlucht voor de postduiven vanuit het Belgische Heusden - Zolder (206 km). Een harde- en koude noordelijke wind voorspelde een taaie vlucht.

In Balk waren bij De Blauwband door 14 leden 305 duiven ingekorfd. Het werden de eerste duiven van Pieter Pander die hun hok in Wijckel sneller dan verwacht weer zouden aandoen. Al om 10.53.05 liet de 2018-1412062 de tijd even stilstaan in het kloksysteem. De tijd was goed voor een eerste plaats in het hele rayon tegen 2752 duiven. Deze doffer had als jonge duif ook al van zich laten horen door een wedstrijd te winnen vanuit Quievrain. Pieter pakte verder ook nog de tweede, zesde en zevende plaats in het rayon. In de vereniging was Pieter eerste tot en met vierde. Met totaaL 38 duiven ingezet een geweldige uitslag.

Meer uitslagen

Op de vijfde plaats Sjoerd Walda - Elahuizen, gevolgd door Johannes Pietersma - Balk op zes. De zevende en achtste stek waren voor Reitze Schotanus te Sloten. Pieter completeert de top tien van deze week. De overige namen in de uitslag van deze vlucht, die achteraf toch een goed en vlot verloop kende, met hun eerst geklokte duif waren 22e F.J Walda , 23e J.J. Halma, 31e Fam. Schilstra, 34e H. Pander. Allen uit Balk.

De twee eerder gevlogen vluchten leverden dagsucces op voor Johannes Pietersma met de snelste duif op Deurne. En de Fam. Schilstra streek met de eer vanaf Weert.