NK Windsurf koud maar sfeervol in Stavoren

STAVOREN - Het NK Windsurf Slalom deed dit weekeinde het Friese Stavoren aan voor het eerste weekeinde in de NK tour. Er stond veel wind in de verwachting, maar de temperatuur zou ook bijzonder laag zijn. De windverwachting won het toch van de kou, want de opkomst was bijzonder hoog.

Op zaterdag werd door de wedstrijdleiding besloten het eerste stukje van de dag over te slaan. De temperatuur was te laag om verantwoord de deelnemers het water op te sturen. Daarna werd er goed gevaren, maar een dip in de wind zorgde er voor dat er in de middag een tijdje te weinig wind stond. In de namiddag kon het zaterdagprogramma door de weer aantrekkende wind afgemaakt worden.

Op de zondagochtend liet de wind het aan het begin van de dag eerst afweten. Na wat kleine buitjes stabiliseerde het weer, en kon er ook weer volop gesurft worden.

Bij de heren won Ingmar Daldorf met overmacht het weekeinde, voor Adriaan van Rijsselberghe op twee en Ennio Dal Pont op drie. Bij de dames was Ester de Geus dominant en winnares van het weekeinde. Bij de jeugd was dat de sterke Luuc van Opzeeland. De tweede en finale tourstop van het NK Windsurf Slalom is 21 en 22 september in Almere.