Kwintoruiters succesvol op outdoorseizoen

Molkwerum - De Kwintoruiters waren afgelopen weekend op diverse plaatsen actief in de buitenwedstrijden. Ze waren te vinden op Texel, op Jumping Haskelan te St. Johannesga en op CH Franeker.

Op vrijdag 3 mei was team Janssen te vinden op Jumping Haskelan. Dominique en zijn pony Zorro zijn binnen een jaar gepromoveerd naar de klasse M cat C springen en Dominique reed in St Johannesga zijn eerste M parcours. Ondanks een fout in het klassieke parcours wist hij wel de eerste prijs te behalen.

Op zaterdag reisde team Maurix af naar CH Franeker. Monique en haar Apple Queen reden in de klasse L1 en deed dit niet geheel zonder succes. Zij scoorde mooie punten in deze klasse 193 punten en 198,5 punten dit was goed voor een vierde plaats.

Het gehele weekend was er concours op het prachtige eiland Texel. De ‘Staverse Ruiters’ de zusjes Tans en de zusjes vd Werff waren afgereisd naar Texel om het gehele weekend proeven te kunnen rijden. Wende Tans reed met haar trouwe Dobber een winstpunt in de klasse L1 cat. D en Annemijn deed ditzelfde met Dobber in de klasse B cat. D.

Zara vd Werff deelde haar pony Alexander met haar zusje Emma. Zara reed in de klasse L2 cat. D een behaalde de eerste en tweede prijs en op de finaledag een top score van 222,5 punten wat een eerste plaats opleverde. Emma reed met Alexander in de klasse B cat. D en scoorde twee keer een derde plaats. Op de finaledag scoorde zij 220,5 punten.

Al met al was het weer een goed wedstrijdweekend voor de Kwintoruiters uit Molkwerum.