Toezicht en behandeling voor ex-Koudumer die piemel laat zien

KOUDUM -Een 36-jarige ex-inwoner van Koudum die aan twee buurvrouwen zijn geslachtsdeel toonde, is donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken.

De man, heeft in 2017 aan twee buurvrouwen, waaronder een 82-jarige vrouw, zijn geslachtsdeel laten zien. Een van de vrouwen had hij geprobeerd te zoenen. In dezelfde periode kreeg de politie verschillende meldingen binnen van vrouwen uit Koudum die door de man waren lastiggevallen. Hij is inmiddels verhuisd naar Sneek.

Meer klachten

Ook daar kreeg de politie eind augustus vorig jaar klachten van de overbuurvrouw dat hij haar aanstaarde terwijl hij naakt door de woning liep. Ook stond hij met de hand in de broek voor het raam. Toen de politie poolshoogte nam, werd er niet opengedaan. De man is een zorgmijder, hij reageert niet op toenaderingspogingen van hulpverleners en lijkt in een sociaal isolement te zitten.

Hij heeft er volgens de rechtbank geen blijk van gegeven dat hij inziet dat hij met zijn onaangepaste gedrag moet stoppen. Omdat het gevaar reëel is dat hij opnieuw de fout in gaat, bepaalde de rechtbank dat hij onder de hoede van de reclassering komt en dat hij zich moet laten behandelen.