Brandweerteams strijden tegen elkaar in Leek

Leek - Brandweerteams uit Delfzijl, Wagenborgen, Loppersum, Winschoten, Beilen, Koudum, Heerenveen, Meppel, Westerbork en West-Wieringen (Noord Holland) hebben zaterdag tijdens de gewestelijke brandweerwedstrijd in Leek hun snelheid, creativiteit en vakkennis getoetst.

De wedstrijd is gewonnen door brandweerkorps Heerenveen. Korps Loppersum werd 2de en korps Beilen behaalde een 3e plek. De overige plekken werden als volgt ingevuld:

4. Koudum

5. Westerbork

6. Wagenborgen

7. Winschoten

8. West Wieringen

9. Meppel

10. Delfzijl

Locatie

Landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek was de wedstrijdlocatie. Er werd brand gemeld in de boerderij met daarbij rookontwikkeling aan de achterzijde van het gebouw. De brandweerteams kwamen met spoed ter plaatse, waarna ze aan een vakkundige jury moesten laten zien hoe ze deze klus gingen klaren.

Bij aankomst van de brandweer vertelde een vrijwilliger in paniek dat er nog 2 of 3 van zijn vrienden in de houtkloverij en de werkplaats aan het werk waren. Binnen woedde een kleine brand in een bult gekloofd hout. De oorzaak was de ontplofte accu van een accuboormachine.

Landskampioen

De brandteams probeerden de brand te blussen en 3 slachtoffers zo snel mogelijk uit de boerderij te redden. Ze werden op hun handelen beoordeeld en na afloop werden alle punten bij elkaar opgeteld. De teams streden om de titel landskampioen.