DBS verliest spannende bekerfinale

BALK - Afgelopen zaterdag speelden de mannen van DBS he1 de laatste wedstrijd van het seizoen.

Na net rechtstreekse degradatie te zijn ontlopen, degradeerden de mannen helaas toch nog in de PD wedstrijden, nu moest dan alles op de bekerfinale worden gezet. De wedstrijd werd in Ommen gespeeld tegen Vovem uit Emmeloord, bij voorbaat een lastige wedstrijd.

DBS startte zeer goed en geconcentreerd, had een hoge servicedruk en de punten werden hard en goed binnen geslagen. Bij een 20-15 voorsprong was er ook niks aan de hand en het talrijke publiek dat de moeite had genomen om naar Ommen af te reizen had de 1e set al genoteerd. Dat liep anders: de passing viel weg en hierdoor werd ook niet meer gescoord. Op 23-23 ook nog een dubieuze beslissing van de scheidsrechter tegen: 23-25 verlies.

De 2e set was een kopie van de 1e. DBS was de bovenliggende partij, stond steeds voor maar weer werd het 23-23.

Service druk

Ook in de 3e set bleef de service druk onverminderd hoog, mooie series compenseerden de harde aanvallen van Vovem. En bij 21-20 voor was er niets aan de hand bij DBS. Maar helaas ook nu een aanval fout, een passfout en een technische fout. De set was verloren. Hierdoor knakte er wat binnen de ploeg, in de 4e set lukte het niet meer, ondanks een prima servicebeurt van Menno. De set en hiermee ook de wedstrijd werdt helaas verloren: 25-13, en 3-1.

De mannen van DBS hebben op weg naar de finale van alle topploegen uit de 3e divisie gewonnen. Jan Peter Rienstra moet door blessureleed helaas stoppen.