Tweede leven voor oude spullen

KOUDUM - Wethouder Erik Faber van de gemeente Súdwest-Fryslân en mevrouw Janet Metzlar van kringloopwinkel Emmaus in Koudum ondertekenden maandag een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking is bedoeld om meer oude spullen een nieuw leven te geven.

Verkoop naar een goed doel

Voortaan kunnen inwoners van Súdwest-Fryslân hun afgedankte waren die geschikt zijn voor hergebruik ook inleveren bij de milieustraat Koudum. Een medewerker van Kringloopwinkel Emmaus beoordeelt ter plekke of de spullen geschikt zijn om te verkopen. Als dat het geval is, zoekt de kringloopwinkel er een nieuwe eigenaar voor. De verkoopopbrengst gaat dan naar een goed doel. Als de spullen niet geschikt zijn, worden ze verwerkt via de milieustraat.

Wethouder Faber roept de inwoners van de gemeente op goed gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheid. “De samenwerking tussen de gemeente en de kringloopwinkel is een mooie manier om de circulaire economie te stimuleren. Overbodige spullen wisselen van eigenaar. Daardoor hoeven er minder nieuwe spullen gemaakt te worden. Dat is natuurlijk beter voor het milieu.”