Orgelconcert Kees van Eersel in Sloten

SLOTEN - Organist Kees van Eersel geeft zaterdag 25 mei een orgelconcert op het Van Gruisen-orgel (1786) in de Grutte Tsjerke van Sloten. Het concert begint om 20.00 uur.

Kees van Eersel heeft aangegeven dat dit jaar zijn laatste jaar is waarin hij concerten geeft. Hij zal orgelwerken spelen van onder anderen H. Scheidemann, J.S. Bach, G.F. Händel, J.L. Krebs en hij zal improviseren.

Kees van Eersel ontving in de zestiger jaren een breed geschakeerde vakopleiding aan de conservatoria van Rotterdam en later in Utrecht. In 1971 behaalde hij bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid. In 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de hoogste onderscheiding.

Vanaf december 1974 tot aan zijn pensionering in augustus 2009 was hij cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes waar hij de Maria Magdalencantorij oprichtte. Tevens was hij dirigent van het door hem opgerichte Zeeuws Vocaal Ensemble, een kamerkoor waarvoor hij een groot aantal composities schreef.

Beiaard studeerde hij aan de Ned. Beiaardschool te Amersfoort. Eind jaren ’80 werd hij stadsbeiaardier van Zierikzee en Veere.

Kees van Eersel concerteerde in vele landen en behaalde diverse prijzen en onderscheidingen op de internationale orgelconcoursen van Brugge, Arnhem, St. Albans, Innsbruck en Linz. Van zijn spel verschenen grammofoonplaten, cd’s en dvd’s.