Wielrenner Werner van der Meer op stoom

Woudsend - Wielrenner Werner van der Meer is op stoom. Het wielerseizoen is nog niet erg lang van start, maar Werner weet in de eerste vier tijdritten al van podium op podium te springen.

Bij de eerste tijdrit in Harich, die w.v.s. Sneek organiseerde, wist hij de eerste tijd neer te zetten. Vandaar naar Wieringerwaard; de Ard Schenk tijdrit. Ook daar had hij de eerste tijd. Daarna in Odoornerveen; de eerste KNWU tijdrit. Werner stond weer op het podium, maar op de derde plaats.

Een paar dagen later wederom een KNWU tijdrit in Noordoost Groningen; de Joop Kuiper tijdrit in Oostwold. Een parcours van zeventien kilometer. Het eerste deel, zo'n zeven kilometer, wist Werner er, met de noordenwind recht van voren, een gemiddelde uit te halen van 39.5 km/u. Verder wist hij de snelheid tot 58 km/u op te jagen, omdat er veel haakse bochten in zaten.

Hij reed de 17 kilometer in 22.31 met een gemiddelde snelheid van bijna 46km/u. Hij reed de finishlijn over met 56 km/u.

Op 22 mei verschijnt hij weer aan de start van het KNWU District Kampioenschap in Zeijen (Dr). Als hij daar wederom netjes finisht, kan hij deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap KNWU tijdrijden junioren tweede jaars op 19 juni in Emmen.