Harich 1heeft brandende benen op kunstgras

HARICH Afgelopen zaterdag reisde de selectie van Harich af naar Oranje Zwart, spelend in de stad Zwolle.

Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Er moet gewonnen worden om zelf niet naar degradatie te hoeven kijken. Harich 2 kende een stroeve start, maar knokte zich in de tweede helft weer goed terug in de wedstrijd. In de slotfase, door een aantal fouten stond het bij het eindsignaal helaas gelijk en wederom de punten verdeeld.

Harich 1 was vervolgens aan de beurt om haar kunsten te vertonen. Op het zonovergoten sportpark was het bij vlagen erg pittig korfballen en branden de benen behoorlijk op het warme kunstgras. De opening was voor Harich maar al snel kwam OZ langs zij. Door een par goede aanvallende combinatie goed verdedigend spel kon Harich het eerste gaatje in de wedstrijd slaan. Er werdt uitgelopen maar 1-4, waarna de score redelijk gelijk op ging tot 6-10. Voor de rust was Harich de bovenliggende partij maar verzuimde het de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Door twee snelle tegentreffers vlak voor rust werdt er thee gedronken met een stand van 10-14.

Een comfortabele stand, maar de wedstrijd had al gespeeld moeten zijn. Na de thee konden zowel de blauwvingers als de Harichsters hun stempel niet meer drukken, en kwam het nog nauwelijks in gevaar. Tweemaal kom OZ terugkomen op twee doelpunten verschil, maar dit werd snel weer opgelost door mooie doelpunten. Uiteindelijk heeft Harich de wedstrijd met 20-23 gewonnen en laat het OZ op de onderste plaats van de ranglijst.

De concurrentie in de poule heeft ook goede zaken gedaan waardoor Harich nog altijd niet veilig is voor lijfsbehoud. Tot die tijd is het nog erg spannend. Aanstaande zaterdag speelt de selectie thuis tegen Hellas uit Nunspeet. Hier heeft Harich nog wat recht te zetten.