Trekker Elfstedentocht

DFM Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni wordt de Trekker Elfstedentocht voor de 25e keer verreden. In twee dagen leggen bijna 300 oude tractoren, verdeeld over 8 groepen, de tocht van 240 kilometer af langs de Friese elf steden.

De tocht wordt in twee dagen gereden, met zowel de start, de overnachting als de finish in Engelum. Op de eerste dag, vrijdag 7 juni, wordt het zuidelijke deel van de route gereden, langs de steden Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum en Bolsward. Op zaterdag 8 juni wordt de tocht vanuit Engelum vervolgd door het noorden van Friesland, langs de steden Franeker, Harlingen, Dokkum en Leeuwarden.

Op vrijdagmiddag komen de tractoren door gemeente De Fryske Marren. Bij Manage Gaasterland zijn de trekkers te bezichtigen terwijl de chauffeurs daar van een welverdiende pauze genieten. De eerste groep arriveert hier omstreeks 12.00 uur en vervolgens de volgende 7 groepen, steeds een kwartier later.

Voor publiek is dit een unieke gelegenheid om zoveel oude tractoren bij elkaar te zien én horen. De tocht is zowel voor de rijders als het publiek een bijzondere belevenis. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen en de rijders aan te moedigen. Meer informatie is te vinden op www.trekkerelfstedentocht.nl.