Beelden vertellen verhaal van zoektocht

KOUDUM - Kunstenaar Sigrid van Amerongen (1972) uit Arnhem exposeert van 9 juni tot en met 14 september in het Beeldhouwcentrum in Koudum. Haar beelden in brons en steen vertellen het verhaal van een zoektocht naar ruimte en vrijheid.

Na 20 jaar carriere in het bedrijfsleven koos Sigrid van Amerongen voor een nieuw pad als beeldhouwer en dichter. De Arnhemse heeft de afgelopen twee jaar haar beeldhouwopleiding gevolgd bij de bekende Friese beeldhouwster Herma Bovenkerk in Koudum en kwam voor de lessen vier dagen per maand naar Friesland.

Radicale switch

Bovenkerk: “Sigrid heeft een radicale switch gemaakt in haar leven. Ze is haar zelfgekozen weg opgegaan. En heeft heel goed begrepen, dat door te doen vind je. Wat hier op de expositie staat is het zichtbare resultaat van haar zoektocht naar de vormentaal.”

Van Amerongen: “Herma en ik hebben veel plezier gehad tijdens de lessen. Hier in Friesland heb ik geleerd dat elk beeld het resultaat is van gemaakte keuzes. Een beeld is wat dat betreft een stolling van de tijd. De carriere-switch en de kennis van Herma hebben me precies opgeleverd wat ik zocht: vrijheid en ruimte.”

In november 2018 is ook de eerste dichtbundel van Van Amerongen verschenen, getiteld ‘Later, niet vandaag’. De bundel is ‘zowel diep doorvoeld als licht van toon en laat zien dat het meest persoonlijke het meest universele is.’ Bundel en beelden zijn te koop in de galerie van het Beeldhouwcentrum.

De opening van de solo-expositie van Sigrid van Amerongen vindt plaats op zondag 9 juni om 15 uur in het Beeldhouwcentrum, Hoofdstraat 4 in Koudum. Toegang is gratis. De kunstenaar zal een toelichting verzorgen op het werk.

Meer informatie op www.beeldhouwcentrum.nl en www.sigridvanamerongen.nl