Echte Friese producten in het zonnetje tijdens Streekweek

WOUDSEND/ BALK/HARICH Ga mee op excursie, pluk je eigen groenten of doe mee aan één van de proeverijen tijdens de Streekweek van donderdag 20 juni t/m donderdag 27 juni. Deze week staat vol in het teken van echte Friese producten, doe mee aan uiteenlopende activiteiten en proef de smaak van Fryslân.

Dit jaar worden er op meer dan 45 locaties in Fryslân activiteiten georganiseerd. Kijk op www.eetbaarfryslân.frl voor de activiteiten bij jouw in de buurt. Ga bijvoorbeeld mee met de rondleiding door de tuin van FARMily Markttuin te Harich op 21 en 22 juni of proef zes Friese kazen in ’t Buterhus te Balk op donderdag 27 juni.

De tweede editie van De Streekweek

De Streekweek is onderdeel van Eetbaar Fryslân. Veel voedsel reist de halve wereld rond voordat het in de Nederlandse keuken beland. Niet nodig, omdat in Friesland veel heerlijke producten worden gemaakt. De tweede editie van De Streekweek wordt donderdag 20 juni officieel geopend door statushouders. Zij zullen op deze dag een heerlijk buitenlands gerecht bereiden met echte Friese producten. Studenten van de koksopleiding van ROC Friese Poort zullen hen daarbij begeleiden. Na een week bomvol activiteiten wordt de Streekweek op donderdag 27 juni afgesloten met een heerlijke weidelunch midden in het boerenland. Kijk op www.eetbaarfryslan.frl voor meer informatie.

Activiteiten in het gebied van Balkstercourant zijn:

• Tour de tuin, FARMily, https://eetbaarfryslan.frl/locatie/farmily-markttuin-rondleiding/

• Kaasproeverij, Kaaspakket, https://www.kaaspakket.com/

• Eten met de boer aan tafel, Omke Jan, https://eetbaarfryslan.frl/locatie/eten-met-de-boer-aan-tafel/

• Zelfpluktuin, De Buurttuin Nijemirdum, henkenliandegraaf@gmail.com