Morraruters op erepodium in Harich en Sneek

HARICH - Het was een weekend vol extremen voor wat het weer en de wedstrijdprestaties betrof.

Vrijdag 7 juni werd er in Sneek in de stromende regen gereden, zaterdag 8 juni werden er wedstrijden afgelast door de storm en zondag 9 juni was het rustig weer in Harich met het zonnetje erbij. Zo waren ook de prestaties wisselvallig, maar met mooie pieken en veel leermomenten.

Tineke de Vries reed met Halina twee ‘natte’ proeven in de B dressuur op CH Sneek. In de 1e proef had ze 184 pt. en in de 2e proef won ze de 5e prijs met 191,5 pt. (totaal 2 wp.). Wietske Norbruis sprong met haar pony Kino v. Orchids twee foutloze rondes in de klasse B. In het 2e parcours won ze de 1e prijs.

Harich: Elsemiek Dijkstra – de Bruin zag zondag het succes van al haar training met haar paard Jildou fan Sweagerfean naar voren komen. In de B dressuur won ze de 1e prijs met 65,08% (2 wp.) en een ticket voor het FK. Samantha Konst scoorde met Fuego een gemiddelde van 62,59 % in de B dressuur. (1 wp.).

Klaske Jonkman reed Willem KJ naar de 6e plek in de L1 dressuur met 66 %. (2 wp.) Kenna Bakker behaalde met twee paarden een ticket voor het FK. Met I am Special werd ze 5e met 62,65 % in de Z2 dressuur (1 wp.) en met Kryptonite werd ze 2e in de L2 dressuur met 68,5 %. (2 wp.). Anneke Heida was met Foxstop van Essene in vorm in de L1 dressuur, ze scoorde een gemiddelde van 65,25 %. (2 wp.) Carolyn Fekkes – Dijkstra behaalde met Susan RS fan Top en Twel een mooi percentage van 63,83 in de L1 dressuur. (1 wp.).

Miranda Venema startte haar Watse P dit weekend voor het eerst en zeker niet zonder succes. Ze behaalde in de L2 dressuur 60,91 %. (1 wp.). Mirjam Kadijk mocht met Feikje W van Dedgum weer een winstpunt bijschrijven met 60,56 %.