12- jarige Dominique Janssen debuteert succesvol

HEMELUM De Kwintoruiters waren de gehele week te vinden op verschillende concoursen. Op dinsdag startte Monique Maurix haar Apple Queen op CH Sneek in de klasse L1.

Zij reed naar een 1ste plaats met 197 pnt en in de tweede proef naar een 2de plaats met 207,5 pnt. Monique gaat nu de overstap maken naar de klasse L2. Zara vd Werff reisde afgelopen woensdag ook af naar het mooie Concours Hippique te Sneek. Zij reed met haar Ifar in de klasse Z1/Z2 cat DE naar super mooie punten 237 en haalde hiermee de 1ste plaats binnen. Met haar andere pony Zensation startte Zara in de klasse M2 cat DE en scoorde 184 pnt en dit was goed genoeg voor wederom de 1ste plaats. Ook Dominique Janssen was weer in de springpiste te vinden met zijn Zorro. In de klasse M cat CDE behaalde hij een 3de prijs.

Op donderdag te CH Sneek maakte Dominique zijn debuut bij de paarden in de klasse B. Hij reed Coco Gabanna naar een super score van 227 pnt wat een 1ste plaats bracht en 207,5 pnt en hiermee werd hij 2de. Tevens werd hij de beste combinatie van de dag en ontving een mooie prestatie deken. Ingrid Janssen Boelens verscheen met Coco Gabanna in de klasse Z2. Zij reed naar 213 pnt en behaalde een 3de prijs. In de tweede proef 203,5 pnt en een 4de plaats. Zondag reisde Hannah Bokma af naar CH Sneek en reed in de klasse L2 tweemaal naar een 1ste plaats met 202,5 pnt en 210 pnt. Zij werd ook beste combinatie van de dag. Op zondag deed Dominique Janssen mee te Harich aan de selectie om zich te kunnen plaatsen voor de Friese Kampioenschappen. Hij reed met Coco Gabanna in de klasse B naar een 2de plaats met 196 pnt en 194 pnt. Hij heeft zich hiermee rechtstreeks geplaatst voor de FK.