Fietsmaker Mous redt Elfstedentocht

BALK Het idee was zondagavond pas ontstaan, vier jonge mannen van Keet Arum bedachten dat het leuk zou zijn de volgende dag de Elfstedentocht op twee tandems te gaan rijden. Startkaarten waren snel geregeld en elf uur ’s avonds waren ook de tandems geritseld. Met een late starttijd zou het een hele klus gaan worden. In Balk dreigde het mis te gaan.

Ongetraind vertrokken de mannen om acht uur vanuit Bolsward. De tocht was zwaar maar de mannen zetten door. Ruim op tijd kwamen ze aan in Balk, de finish in Bolsward lonkte. Een klapband en een totaal kapotte velg gooiden echter roet in het eten. De spontane actie van de Arumers dreigde in Balk tot een vroegtijdig einde te komen. Zover liet een Balkster ondernemer het niet komen. Nadat bij Mous Tweewielers was geconstateerd dat de fiets niet even snel gerepareerd kon worden, bood de fietsenmaker de Arumers een vervangende tandem aan. Van dat aanbod werd dankbaar gebruik gemaakt en net voordat de tocht stil werd gelegd finishten de vier in Bolsward.

Service

Toen de fietsers de volgende dag de tandem terug brachten en vroegen naar de kosten, wilde men daar bij Mous Tweewielers niets van weten. ,,Het is een mooi verhaal en wij zijn blij dat we jullie konden helpen’’ zo kregen de mannen te horen. Een mooi gebaar van deze Balkster ondernemer.