GPS tracker Maarten in de hobbel: 1,5 uur wachten

SLOTEN Anja de Vries uit Sloten wachtte dit jaar net als vorig jaar op Maartens doorkomst door haar woonplaats. Vorig jaar zwom ze overigens ook mee.

Dit jaar hadden zij en haar gezin zich geinstalleerd op De Jerden. Met de GPS tracker van Omrop Fryslân in de aanslag. Rond 4 uur kwam daar opeens de melding dat hij in de buurt zou zijn. Wat vreemd was, want hij zou eigenlijk later doorkomen. Het gezin maakte zich in alle haast klaar en stond vervolgens 1,5 uur te wachten. De GPS tracker bleek de volgboot met klok te hebben aangegeven en niet de situatie van de zwemmer zelf. En Maarten? Die lag prinsheerlijk verderop langs de Sleatemer Ee te slapen. Wat hem volgens hen natuurlijk enorm gegund is, daar niet van.

Om 5.22 kreeg Maarten vervolgens zijn stempel in Sloten. Langs de route allemaal mensen die zich steeds verplaatsten van plek naar plek.

Overigens was er ook in Sloten zelf van alles te doen. De horeca mocht van de gemeente niet open, maar er was wel een bezinningsbijeenkomst waarin arts en columnist/scrhijver Sander de Hosson onder meer iets vertelde. Ook vertelde een jonge kankerpatiente over hoe het is om kanker te krijgen en te hebben.

De molen van Sloten was overigens ook open. Molenaarster Tanja sliep er in haar hangmat en mensen mochten vervolgens gewoon naar binnen.