Weduwnaar van Paulien van Deutekom zwemt urenlang met Maarten van der Weijden mee

Kay van der Kooi, weduwnaar van voormalig topschaatser Paulien van Deutekom, die begin dit jaar op 37-jarige leeftijd aan longkanker overleed, heeft zondag een stuk mee gezwommen met Maarten van der Weijden.

Ter hoogte van Kimswerd plonsde Van der Kooi te water. Hij zwom daarna bijna twee uur mee om samen met Van der Weijden in Harlingen te arriveren.

De Maarten van der Weijden Foundation en de Paulien van Deutekom foundation werken samen in de strijd tegen kanker. ,,Hier mee willen we aandacht vragen en geld ophalen voor beter onderzoek naar kanker. In dit geval voor betere immuuntherapie voor onder meer mensen met longkanker'', liet Van der Kooi weten.

Onder groot applaus bereikte het tweetal rond kwart voor negen vanochtend Harlingen. ,,Ik was hier liever op een andere manier geweest maar dat is niet zo. Op deze wil ik een bijdragen leveren om zo iets goeds ervan te kunnen maken.''

Langs de kant stonden vrienden en familie van zijn overleden vrouw Paulien. Ook Ireen Wüst, een van de beste vriendinnen van Van Deutekom stond aan de kant.