Streekmarkt met wandeling en lunch

HEMELUM De streekmarkt van de Flinkefarm heeft deze keer twee nieuwe activiteiten. Zo is er een wandeling door de Fûgelhoeke met Piter van it Fryske Gea en een vegetarische aanschuiflunch.

De Flinkefarm ligt langs de Slaperdijk, gebouwd begin 18e eeuw door ruim 2000 militairen. De dijk moest de Zuiderzee tegen houden, mochten de dijken tussen Stavoren en Workum het begeven. Wil je ook eens een kijkje nemen achter de dijk, sluit dan aan bij de wandeling op zondag 7 juli gegeven door Piter Dijkstra van It Fryske Gea. Hij neemt je mee in een prachtige rondwandeling door de Fûgelhoeke (normaal afgesloten voor publiek). Verzamelen om 13:30 op de streekmarkt. Vergeet niet stevige schoenen aan te trekken, want je loopt buiten de gebaande paden!

Vegetarische aanschuiflunch

Ruth Tervoort van de Dorpswinkel verzorgt deze maand de aanschuiflunch. Ze is een specialist in het bereiden van de lekkerste vegetarische gerechten en zal deze zondag menigeen inspireren. Mee lunchen? De lunch wordt geserveerd buiten aan een lange tafel in het weiland of in de kas. De kosten voor deze driegangen lunch bedragen € 25. Wil je deze lunch niet missen? Mail dan snel naar info@itfllinkeboskje.nl, want de plaatsen zijn beperkt!

De rest van de streekmarkt is volgens vertrouwd recept: gezellige sfeer en lekker eten en drinken. Op het boerenerf lekker shoppen maakt van gewoon boodschappen doen een beleving.

De Streekmarkt is van 10:00 tot 17:00 uur.